عمدتا کاربران سرورهای لینوکس از shell یا همان command line برای کنترل سرور خود استفاده می کنند. ssh امکانی را برای شما فراهم میکند که به وسیله آن میتوانید به سرور و هاست خود متصل شوید و به وسیله دستورات آن فایلها و امکانات سرور و یا هاست خود را مدیریت و ویرایش کنید. کاربرانی که در لینوکس کار میکنند طبیعتا آشنا به کار با ترمینال و دستورات آن دارند. عزیزانی هم که با سیستم عامل مک کار میکنند می توانند از ترمینال قدرتمند تعبیه شده در آن استفاده کنند. کاربران ویندوز نیز میتوانند با استفاده از command ویندوز دستورات ssh را پیادهسازی کنند.
نکته: در هنگام خرید هاست لینوکس باید دقت کنید که اکانت خریداری شده امکان اساساچ را بر روی خود داشته باشد، معمولا این امکان بر روی پلانهای تجاری فعال میباشد.
نرم افزار putty یکی از معروفترین نرم افزارها است که به خوبی این امکان را برای شما فراهم می آورد.
ابتدا IP سرور یا دامنه ای که بر روی این سرور موجود است را در قسمت hostname وارد نمائید، اگر پورت اتصال ssh را تغییر نداده اید گزینه open را انتخاب کنید. مطابق شکل یک پنجره سیاه رنگ باز می شود و شما می بایست نام کاربری خود ( root ) را وارد نمائید، پس از آن با وارد کردن پسورد ( در لینوکس حروف پسوردی که وارد می کنید نشان داده نمی شوند ) و فشردن کلید اینتر ، به سرور خود متصل خواهید شد و می توانید با استفاده از دستورات لینوکس به تنظیمات مورد نظر خود بپردازید.
چگونه کلمه عبور خود را در پیوتی کپی و پیست ( Copy and paste ) کنم؟
معمولا کلمات عبور برای بالابردن سطح امنیت سرور از حروف و کلمات بسیار پیچیده ای تشکیل می شوند که تایپ آنها عموما کاربران لینوکس را با مشکلات زیادی روبرو می سازد، خصوصا در شرایطی که شما نمی بینید چه کاراکتری اضافه شده است. اما راهکار بسیار ساده است، چرا که عمل پیست ( Paste ) در لینوکس تنها با یکبار فشردن کلید right click میسر می شود. پس کافی است شما در ویندوز خود کلمه عبور را کپی نمائید و در پیوتی در زمانی که درخواست پسورد می نماید، تنها یکبار دکمه راست موس خود را فشار دهید تا اطلاعات موجود در کلیپ بورد ( Clipboard ) شما پیست شود، حال کافی است برای ورود به سرور خود از کلید اینتر ( enter ) استفاده کنید.
دانلود نرمافزار از سایت اصلی : www.chiark.greenend.org.uk
(نکته خیلی مهم: در کار با نرمافزارهای تحت وب و سرور حتما، حتما و حتما دقت کنید که نرمافزار را از وبگاه اصلی و رسمی آن و یا از مراکز معتبر دانلود کنید، زیرا ممکن است معضل امنیتی داشته و آسیبهای جدی به سرور و دیتای شما وارد کند.)
اتصال به ssh برای مدیریت سرور لینوکس